A szomszédból lopták az áramot

Készpénzlopás miatt intézkedtek egy bánfai férfival szemben a rendőrök, ekkor észlelték a jogosulatlan áramvételezést is – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

hirdetés

Egy bánfai üzlet tulajdonosa tett bejelentést 2015. június 9-én 9 óra 48 perckor arról, hogy egy ismeretlen elkövető június 3-án üzletének kasszájából készpénzt tulajdonított el. A helyszínre kiérkező rendőrök az elvégzett adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a bűncselekmény feltételezett elkövetője egy helybeli lakos, akit lakásán igazoltattak. A 49 éves férfi a lopást elismerte, vele szemben tulajdon elleni szabálysértés miatt eljárást kezdeményeztek.

Az eljárás alá vont személy lakásán a járőrök ellenőrzés közben észrevették, hogy az áramot vezető kábel nincs bekötve, de az egyik szobában üzemel a TV-készülék. Kérdőre vonták a férfit és lakótársát, akik elismerték, hogy a szomszéd telken lévő házból több éve folyamatosan lopják az áramot. A beszerzett adatok alapján a rendőrök megállapították, hogy a lakók a szomszéd házból egy hosszabbító vezetéken keresztül vételezték az áramot, jelentős összeggel megkárosítva szomszédjukat. A két férfit elfogták, majd előállították a Szigetvári Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják velük szemben a büntetőeljárást.