Szórólapon tájékoztatják a migránsokat

Ha ez lesz itt is, elgondolkoznak rajta...

Indul a tájékoztató kampány a bevándorlási tranzitútvonalak mentén – közölte a Kormányzati Információs Központ vasárnap az MTI-vel.

hirdetés

A közlemény szerint a kormány korábban arról döntött, hogy tájékoztató kampányt indít a bevándorlással kapcsolatban a kiindulási, valamint a tranzitországokban. A tájékoztató tevékenység keretében vasárnaptól szórólapokat osztanak a Magyarországtól délre eső tranzitútvonalak mentén.

Az információs anyagok felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar határok illegális átlépése bűncselekmény, amiért börtönbüntetés jár. A tájékoztató anyagok úgy fogalmaznak, hogy Magyarország szívesen fogad mindenkit, de a legszigorúbban jár el azokkal szemben, akik törvénytelenül próbálnak bejutni az országba. A szóróanyagok arra szólítják fel a magyar határoktól délre tartózkodó migránsokat, hogy ne hallgassanak az embercsempészekre – olvasható a közleményben.

A figyelemfelhívó akció célja, hogy csökkentse a Magyarországra nehezedő migrációs nyomást. Hasonló tájékoztató kampányt korábban több más uniós tagállam, így Ausztria és Németország is folytatott – írta a Kormányzati Információs Központ.