Szúnyogirtás következik

A Biokom Nonprofit Kft. megrendelése alapján 2015. június 8-án (hétfőn) este 19:00 – 21:00 óra között a város központi helyszínein zajló rendezvények komfortosabbá tétele érdekében légi-kémiai szúnyoggyérítést fognak végezni a pécsi belváros területén több mint 300 hektáron.

hirdetés

Amennyiben csapadékos vagy szeles időjárás lenne ezen a napon, amely indokolttá tenné a gyérítés elhalasztását, akkor a gyérítésre az első olyan napon kerül sor, amikor az időjárás ezt lehetővé teszi. A tevékenységet K-Othrin ULV nevű anyaggal végzik, amely a méhekre mérsékelten veszélyes! Kérjük a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg!

A permetezőszer más élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett szer a 10-50 méteres magasságból szórva, parányi cseppekre porlasztva, felhígítva nem jelent veszélyt a lakosságra – ez a módszer az éppen levegőben repülő szúnyogok ellen hatásos. Ennek megfelelően választották a szakemberek azt a 19 és 21 óra közötti idősávot a gyérítésre, amikor a szúnyogok legnagyobb része a levegőben van.