Talán mégsem késik az álomnyaralás: július 1-től újranyithatja kapuit Görögország

Mint ismert, Görögországnak igen erős turisztikai vonzereje van, bár a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején talán csak álmodhatunk egy remek nyaralásról, vagy mégsem? 

hirdetés
Uránia Mozi

A CNN cikkjében olvashatjuk, hogy a mediterrán ország egy ritka sikersztori a koronavírus szempontjából, ugyanis korán, szigorú szabályok mellett kezdték meg a lezárásokat, és a halálozások száma hihetetlenül alacsony: 150-en haltak meg eddig ott.

A héten nyithattak ki először a könyvesboltok és a fodrászok.
Mint írja a CNN, a görög miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis elmondta, nagy elővigyázatosság mellett az ország fogadhat turistákat már akár idén nyáron is, bár egy kicsit minden más lesz, mint megszokhattuk – talán nem nyithatnak ki a bárok, és nem lesznek nagy tömegek, de ettől még fantasztikus élményeket szerezhetünk Görögországban.

Bár a turizmus indulásával elkerülhetetlenül ki lesz téve annak az ország, hogy potenciális fertőzők is oda látogassanak, a miniszterelnök bízik abban, hogy a tesztelési rendszer megfelelő, a jelenlegi gyakorlat is az, hogy az Athénba érkező összes nemzetközi utast megvizsgálják – olvasható a cikkben.

Mitsotakis azt is szeretné elérni, hogy nemzetközi, de legalább európai szintű protokollt alakítsanak ki az utazásokhoz, például csak negatív teszttel, vagy pozitív antitest-teszttel lehessen gépre szállni.

Ha minden terv szerint alakul, július elsejétől már érkezhetnek a turisták – zárul a CNN beszámolója.