Támadás a rezsicsökkentés ellen?

A szocialisták elindították a rezsicsökkentés elleni támadásukat Brüsszelben – így reagált Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője arra, hogy a Népszabadság értesülése szerint az MSZP véglegesítette és elküldte Brüsszelbe az E.ON ügyében készített beadványát.

hirdetés

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak az E.ON gázüzletágának megvételével kapcsolatban, mert azt tiltott állami támogatásként értékelik.

A Fidesz szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a szocialisták megint nem a magyar emberek érdekeit védik, Brüsszelből akarnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra, “hogy törölje el a rezsicsökkentés eddigi eredményeit”.

Közölte, a kormányoldal be fogja tartani a rezsicsökkentés megvédéséről szóló országgyűlési nyilatkozatot.

Hoppál Péter arra is reagált, hogy Gazdaság-foglalkoztatás-ifjúság a baloldal szemével címmel szombaton zárt tanácskozást tart a Munkásképviselet Alapítvány, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform, az MSZP ifjúsági tagozat, a Munkás és Érdekképviseleti Tagozat és a Közmunkások Szakszervezete.

A Fidesz-szóvivő szavai szerint nem sok jót ígér, hogy “a hamisítási botrány óta a nyilvánosság elől menekülő” szocialisták már a programjukat is zárt ajtók mögött tervezgetik.

Nagyjából azonban mindenki sejtheti, mire készül az MSZP – folytatta -, hiszen a pártban és “az egész bukott baloldalon ugyanazok vannak újra együtt, akik egyszer már az országot tönkretették”, akik zuhanórepülésbe vitték a gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, és akik eljátszották a fiatalok jövőjét.

Magyarország azonban nem hagyja, hogy az eddigi teljesítményét veszélybe sodorják – mondta Hoppál Péter, hangsúlyozva, hogy ellentétben a szocialisták kormányzásának idejével, ma már bővül a magyar gazdaság, és 2010 óta töretlenül nő a foglalkoztatás.

Hozzátette, hogy míg az MSZP idején “nyakig eladósították” a még meg nem született generációkat is, addig a jelenlegi kormány a fiatalok mellett áll. Példaként említette a foglalkoztatási és az új otthonteremtési programot, valamint a gyermekvállalást segítő gyed extrát.

A szóvivőt megkérdezték arról is, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke büntetőpert indít ellene, mert szerinte hazudott és rágalmazott, amikor pénteken azt állította, 2006 őszén a volt kormányfő visszaélt hatalmával, a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére.

Hoppál Péter szombaton erre azt mondta, ő tényeket állított, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárának tanúvallomásából levonható következtetéseket közölt.

  • Kisnyugdíjas

    Ha még egyszer valaki kiejti a száján a rezsicsökkentés szót, esküszöm felpofozom!