“Támogatásra érdemes az Orfűi TDM”

Sajtóközlemény: “Az Orfűi TDM szervezet az Új Széchenyi Terv Dél-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Orfű Helyi TDM szervezet fejlesztése” című, DDOP-2.1.3/B-11-2011-0003 jelű pályázatát az Regionális Operatív Program Irányító Hatóság vezetője 45 015 444 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

hirdetés

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Programja keretében 2010-ben ötven millió forintból hozták létre és segítették az Orfűi TDM Szervezetet és munkáját. Az elmúlt két évben a Szervezet kialakította és bevezette a piacra a térség új turisztikai arculatát, dinamizálta a marketing tevékenységet, információs táblákat helyezett ki és elvégezte a turizmus helyi feladatainak „finomhangolását”, a meglévő kínálatok élményláncokká szervezését.

Az alulról építkezés és a partnerség jegyében a TDM mindennapos munkájába bevonja a tagjait is, akiknek száma a kezdeti 19-ről 51-re nőtt már. Kiváló kapcsolat jellemzi a TDM-civil szervezetek-önkormányzatok-turisztikai szolgáltatók közötti viszonyt, hiszen már minden szereplő felismerte ennek jelentőségét.

A 2011-es, 2012-es tervek szerint a fenntartható fejlődés elveit figyelembe vevő turisztikai termékfejlesztés jegyében kialakításra kerül Orfűn a „Wellness liget”: Kneipp sétálóösvénnyel, modern, chipes rendszerrel felszerelt futókapuval és kültéri fitness parkkal, az „EDEN-sziget” úszó stéggel, mobilszínpaddal, pihenőgarnitúrával és kemencével, egy ’Platános játszótér’ a kisgyermekes családok által kedvelt Kis-tó strand előtt, lehetőség nyíliik továbbá a településeken kerékpártámaszok és pihenőpadok kihelyezésére, valamint a projekt támogatja a helyi termékeket és kézműves piac kialakítását.

A projekt számos rendezvény létrejöttét is segíti. A TDM helyi elfogadottságának további növelése, a partnerség jegyében történő együttműködések megvalósítása és a szervezet humán erőforrásának fejlesztése céljából a TDM belföldi tanulmányutakat, képzéseket és tematikus workshopokat szervez. A szervezet célzott és átgondolt marketing-tevékenységét is támogatja a projekt. A turisztikai információs rendszer fejlesztésével az elkövetkező években megújul az orfűi Tourinform Iroda és az Abaligeti-barlang előtti információs helyiség.

A TDM célkitűzései közé tartozik a desztinációban működő turisztikai szolgáltatók működésének fejlesztése, valamint a fogyasztói és a szolgáltatói elégedettség mérése. A TDM szervezet saját szolgáltatásokkal is biztosítja fenntarthatóságát, többek között vállal marketing tanácsadást, arculattervezést, illetve beszerzésre kerülnek csónakok, amelyeket bérbe ad, továbbá garantált programok szervez. A fejlesztések megvalósításával a TDM szervezet a tagsági kör további bővülését, a vendégéjszaka-szám és ezzel párhuzamosan az IFA-bevétel növekedését, valamint új munkahelyek teremtését kívánja elérni.”

Forrás: Orfűi Turisztikai Egyesület TDM szervezete