Támogatást várnak

Rengeteg ember segített már Gyura Barbarának és fiának, Rinátnak. A hazánk első gyermekhospice házát működtető Szemem Fénye Alapítvány vezetője 13 éve Nail nevű gyermekét elvesztette, tavaly pedig Rinát fiáról derült ki, hogy rákos.

Rinátot Londonban műtötték meg, most folyik a poszt kemoterápia. A kórházi kezelés és kinttartózkodás több tízmilliós költséget jelent a családnak, amihez rengetegen járultak hozzá. Most újabb probléma merült föl. Még három hónap kellene kint lenniük, ám pénzük elfogyott. Ennek következtében veszélybe került a kezelés folytatása.

Az egészségért folytatott háborúban voltak már hullámvölgyben, érezték magukat magányosnak, sebezhetőnek, de végül mindig felülkerekedtek a rossz érzéseken, és folytatták útjukat. Most egy újabb akadályba ütköztek. Elfogyott Rinát londoni kezelésére kapott pénzük, noha még tart a kemoterápia. Egy heti lakbért sem tudnak kifizetni, pedig még minimum 3 hónapig Angliában kellene maradniuk.

– A Naillal történtek miatt képtelen voltam Rinátot Pécsett kezeltetni – mondja Barbara. Ugyanaz a város, ugyanaz az intézmény, a régi emlékek, tapasztalatok. Bár sokan támadtak emiatt, mégis úgy döntöttem, külföldi kórházba viszem Rinátot. Minden vagyonunkat pénzzé tettük, hogy az orvosi kezelést biztosítani tudjuk. Londonba mentünk, ahol január 2-án Dr. Pollock végezte a végtagmegtartó műtétet.

Rinát lábán a seb szépen gyógyul. 205 napja kezdték a kemoterápiás kezelést, már csak öt alkalom van vissza. Látják a fényt az alagút végén. És mivel Rinát jól reagál a kezelésekre, nagyon bizakodók.

– Legnagyobb örömünkre Rinát már mankóval jár. Ez azért fantasztikus, mert nem is olyan régen még egy lépést sem tudott megtenni. Ősszel szeretné kezdeni az iskolát. Ehhez viszont be kell fejezni a kezeléseket. Sajnos a londoni tartózkodásunk, a kórházi számlák teljesen felemésztették a pénzünket. Nem maradt semmink. Még két hónapig Londonban kell maradnunk. A lakbért, rezsit, kórházi kezeléseket viszont már nem tudjuk kifizetni. Hálás vagyok az eddigi segítségért, amit kaptunk, hiszen nem jutottunk volna el idáig az adakozók nélkül. Most újból kérni szeretnék: reményt, segítséget, hogy a kisfiam felépüljön.

A család anyagi erőforrásai kimerültek. Moszkvában a rokonok már eladták a garázst, a nagymama a temetésére félretett pénzét is elküldte nekik. Így Barbara az emberek jóindulatában bízik. A közel három hónapos kint tartózkodáshoz mintegy másfél millió forintra lenne szükségük.

Barbara folyamatosan beszámol nehézségeikről, Rinát állapotáról, londoni mindennapjaikról a www.helprinat.com weboldalon. Aki szeretné támogatni Rinát kezelését, küldje pénzadományát a Szemem Fénye Alapítvány Unicredites számlájára „Rinát” közleménnyel: Unicredit Bank 10918001-00000033-67470006. Ha magánszámlára szeretne utalni, azt is megteheti. Az édesapa Hasznajov Ruszlán nevére küldhető a támogatás az alábbi bankszámlaszámra: Raiffeisen Bank 12072521-01309608-00100000. Iban: hu931207210130960800100000. Swift: ubrt huhb

hirdetés