Anyagilag is támogatják a bankjegy-szűrést

A Magyar Nemzeti Bank anyagilag is támogatja, hogy a kiskereskedők megbízhatóbb bank
Jegy-ellenőrzést lehetővé tevő, modern UV-A/C-készüléket vásároljanak, miután az egyszerű UV-A-lámpák korszaka lejárt.

hirdetés

A kiskereskedőknek szóló készülék-vásárlási pályázat során az UV-A/C-készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60 százalékával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja az MNB a programban résztvevő kiskereskedőket. A támogatási programban résztvevő forgalmazók elérhetőségi adatait, valamint a programba felvett UV-A/C-készülékek típusát, árát, részletes jellemzőit, továbbá egyéb tájékoztató információkat a forgalmazóktól kapott adatok alapján összeállított, a www.mnb.hu honlapon megtalálható terméklista tartalmazza.

A támogatásra azok a kiskereskedelmi tevékenységet végző, üzletet üzemeltető kereskedők jogosultak, akik szerepelnek a nyilvános cégjegyzékben, és a bejegyzésükre 2011. január 1-jét megelőzően került sor; a legutolsó lezárt üzleti évükre vonatkozó beszámolójukat elektronikus úton nyilvánosságra hozták, az üzleteikben kizárólag a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. melléklete szerint meghatározott termékkör-kategóriákba eső termékek forgalmazását végzik. Ezek mellett kitétel, hogy az üzletük vagy üzleteik átlagos alapterülete ne haladja meg a 400 négyzetmétert, s az üzletenkénti éves árbevétel meghaladja a 10 millió, illetve 2010-ben alakult kiskereskedés esetén az 5 millió forintot.

A kiskereskedőnek a támogatáshoz az MNB honlapján található pályázati anyagot kell letöltenie, be kell szereznie az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat. További információ: uv.ac.program@mnb.hu; telefon: 1/421-3373; internet: mnb.hu.

A részletek megtalálhatók az MNB honlapján, IDE KATTINTVA!