Tánc számítógépes parancsra

Március 5-én, hétfőn este hét órakor kezdődik a WINDOWS 2011 című táncművészeti darab előadása a Pécsi Harmadik Színházban, Berger Gyula és társulata előadásában.

hirdetés

A táncmű során a társulat interaktív játékra invitálja a közönség tagjait: a nézők különböző, mikrofonba mondott számítógépes parancsokkal irányítják a művészeket, s a színpadi eseményeket.

A WINDOWS 2011 legfőbb célja a nézők ráébresztése arra, hogy egy előadás mindig az hallgatóság közreműködésével jön létre – hiszen a legpasszívabbnak tűnő befogadási folyamat is aktivitást igényel. Emellett a közönség bepillantást nyerhet a komponálás és a koreográfiák készítésének folyamataiba is.

Berger Gyula táncművész több évtizedes pályafutása során nemzetközi ismertséget szerzett magának és társulatának eredeti, könnyed előadásaival. Ám legtöbb művében több elgondolkodtató kérdés, s a modern életvitelben rejlő rengeteg ellentmondás is megjelenik. Érdemes tehát a hétfő estét a táncművészetnek szentelni – mind az egyedi élményért, mind pedig a mélyben rejtőző mondanivaló megértéséért.