Tarlós: Pécs példát mutat az országnak

Tarlós Istvánnal, Budapest főpolgármester-jelöltjével találkozott Pécs polgármestere. Páva Zsolt azokat a városvezetői tapasztalatokat osztotta meg politikustársával, amelyek példaértékűek lehetnek a fővárosban is. Tarlós szerint Magyarország és Európa is Pécsre figyel most, részben az EKF sikere, részben pedig az elmúlt időszak pozitív változásai miatt – olvasható a Polgármesteri Kabinetiroda közleményében.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint írják, Tarlós István szerint Pécs mindig is különleges városnak számított Magyarországon, nemcsak a pécsiek személyisége, hanem a város egyedülálló hangulata miatt is. Az elmúlt években azonban jó hírek helyett leginkább rosszak terjedtek el a városról, Pécs annak a politikának esett áldozatul, amelynek szerinte most sikerült véget vetni. – Páva Zsolt láthatóan jó gazdája a városnak, és partnere minden pécsi polgárnak – mondja a fővárosi politikus.

A főpolgármester-jelölt szerint azért is érdemes Pécsre figyelni, mert ott sok olyan gyökeres gazdasági és strukturális változás történt az elmúlt időszakban, amelyeket most az új kormány országos szintre is kiterjeszt.

– Az világosan látszik, hogy Pécsett úgy „szabták át” a városi cégeket, intézményeket és közhivatalokat, hogy azok elsősorban az embereket szolgálják, gazdaságosabban és hatékonyabban működnek. A város visszavette és saját maga működteti a stratégiai fontosságú vízszolgáltatást – magyarázza Tarlós, aki szerint a fővárosban szintén ez a cél.

Páva Zsolt – mint fogalmaztak – örül annak, hogy Pécs megítélése egyre jobb itthon és Európában is, arra pedig külön büszke, hogy a várost sokan példának tekintik. – Mi Pécsett nem teszünk mást, mint meghallgatjuk a pécsi polgárokat, és velük együtt, közösen hozzuk meg a döntéseket. Nekem polgármesterként az a célom, hogy a pécsiek egy jó hangulatú, rendezett, tiszta és biztonságos városban éljenek, ahol ők a legfontosabbak – magyarázza Páva Zsolt.

Comments are closed.