Tartós növekedési pályán az ország

Mind a piac, mind pedig az Európai Unió várakozásai felett teljesített a magyar gazdaság, amely tartós növekedési pályára állt – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

hirdetés

A KSH csütörtökön közzétett gyorsbecslése szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, míg a második negyedévhez viszonyítva 0,8 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

Magyarország jobban teljesít, tartósan növekvő pályára állt a vártnál is jobb adatokat produkáló gazdaság – értékelte a számokat a kormánypárt szóvivője, hangsúlyozva: felgyorsult a bővülés.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott, “az Európai Unió ezúttal is jól elszámolta magát, és lebecsülte a magyarok teljesítményét”. Megjegyezte, hogy míg az európai gazdaság növekedése a vártnál lassabb, addig a magyar gazdaságé a vártnál gyorsabb.

Idén a magyar kormány továbbra is egy százalék feletti, 2014-ben pedig kétszázalékos gazdasági bővüléssel számol – mondta.

A Fidesz szóvivője kiemelte, a növekedés segíti, hogy tovább emelkedjen a foglalkoztatottság és csökkenjen a munkanélküliség.

  • Tarhonya

    Van még ember az országban, aki megeszi ezt a kamuzást?