Tavasszal már a kosárral ismerkedik Iványi kisfia

Láthatóan sugárzott a boldogságtól Iványi Dalma, akit újszülött kisfiával együtt szerdán látogattunk meg az Édesanyák úti szülészeti klinikán. A Pécs 2010 legendás irányítója vasárnap reggel adott életet Szamuilnak, kinek neve istentől kért és kapott ajándékot jelent.

hirdetés

Pólyába bugyolált gyönyörű kisfiúval tűnt fel Iványi Dalma a klinika folyosóján: a kis Szamuil sűrű, több centi hosszúságú fekete haja már messziről feltűnt, szemét viszont még nem nagyon engedte láttatni, ugyanis szépen, nyugodtan végigbóbiskolta látogatásunkat.

Vasárnap hajnali háromkor jöttünk be a kórházba, viszonylag gyors, természetes úton történt szülés volt, mert reggel fél hétkor már világra jött Szamuil – mesélte élményeit az újdonsült anyuka, aki sietve hozzátette, megérte a szenvedés. A kis jövevény 3360 grammal és ötvenegy centivel, komplikációk nélkül jött világra, amikor kellett sírt, később megnyugodott, a szülés alatt nagyon sokat segített, ő is sietett, hogy találkozzon velünk – folytatta.

Első ajándékát, baba zoknikat Bulgáriából kapta még a nyáron, nem sokkal az után, hogy megtudták, Dalma várandós. Kérdésünkre, hogy miként készülnek az ünnepekre úgy válaszolt, nem is kell, hogy más ajándék legyen a fa körül, idejük sem nagyon volt készülni, mivel nem tudták pontosan mikor érkezik a kicsi. Idén értelemszerűen a család érkezik Pécsre, ahol igazán meghitt békés családi karácsonyra készülnek Dalmáéknál.

Munkatársaink igazán szerencsésnek érezhették magunkat, amikor az édesanya megjegyezte, eddig az apukán és a családon kívül még nem sokan találkozhattak személyesen a kisfiúval. Folyamatosan jöttek a gratulációk telefonon, sms-ben, sokan már képeket is láthattak Szamuilról, és ahogy Rózsa Gábortól tudom, a keddi Pécs-Cegléd mérkőzés után a szurkolók is megemlékeztek rólunk – újságolta Iványi Dalma. Ez úton is köszönöm nekik – üzente.

Ha nem is napokon, heteken belül, de hamarosan, valószínűleg már valamelyik tavaszi mérkőzésen együtt kóstolhatunk bele a kosárlabda hangulatába, így akkor a szurkolók is találkozhatnak vele.

Szakmai jövőjével kapcsolatban biztosat egyelőre nem tudott mondani Iványi Dalma. Mint kitért rá, elképzelhető, hogy pályára lép, de az is lehet, hogy annyira leköti az anyaság, hogy mégsem így alakul, így egyik lehetőség sem kizárt. Ez majd az elkövetkező hetekben, hónapokban derül ki. Azt viszont az ifjú szülők eldöntötték, hogy Szamuil nem marad testvér nélkül.