Tavasz lesz a hétvégén

A hétvégén eleinte néhol még havas eső, a hegyekben hó is lehet, de vasárnap 17 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

hirdetés

Pénteken eleinte borult lesz az ég, és többfelé várható eső. Északkeleten havas eső, főként a hegyekben hó is lehet. Majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, csak keleten lesz tartósabban felhős az ég. Délután már csak délen és keleten lehet csapadék. Az északkeleti területek kivételével többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet plusz 4 és plusz 10 fok között alakul.

Szombaton jellemzően napos időre van kilátás, csapadék nem várható. Hajnalra nagyobb területen képződhet köd, és napközben északkeleten csak lassan ritkul. Megélénkülhet, a Kisalföldön olykor meg is erősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű, a nappali maximumok általában 7 és 13 fok között alakulnak, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Vasárnap is megélénkülhet a szél. Emellett többnyire változóan felhős lesz az ég, de a nap második felében a Dunántúlon már sok felhőre van kilátás. Estefelé az ország északnyugati felében esőre is számítani lehet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal általában 12-17 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton ennél kissé hűvösebb is lehet – olvasható az előrejelzésben.