Tavaszi edénytisztítási akció indul!

Évente kétszer, tavasszal és ősszel tisztítja automatikusan, külön térítési díj megfizetése nélkül a BIOKOM az 1100 és a 770 literes lakossági nagyedényeket, amelyeket ezt követően matricás jelzéssel is ellát.

hirdetés

A modern mosóautó először ugyanúgy kiüríti az edényeket, mint a hétköznapi kukásautók, de utána rögtön ki is mossa az edényeket nagy nyomással, fertőtleníti azokat zárt rendszerben. Az évi kétszeri mosás térítésmentes a lakosság számára, s mivel ez Pécsett 2200 edényt érint, így ennek költségvonzata milliós nagyságrendű. Az érvényben lévő, idevonatkozó jogszabályok szerint a hulladéktároló edények karbantartása és tisztítása a tulajdonos, illetve a használó feladata.

Természetesen azon lakóközösségek számára, akik úgy ítélik meg, hogy a BIOKOM által biztosított évi 2 alkalomnál többször tartanának igényt az edények tisztítására, a BIOKOM edénymosási szolgáltatást vállal külön megrendelés alapján, amely már díjköteles. Különösen ajánlott ez a melegebb, nyári hónapokban, hiszen ilyenkor a szerves hulladékok is gyorsabban bomlanak, valamint a szokásosnál több gyümölcsmaradék is kerül a hulladéktároló edényekbe, amelyek gyorsan erjedésnek indulnak. A tavaszi edénytisztítási akció 2015. május elején veszi kezdetét Pécsett, s várhatóan június végéig tart.

A lakossági és közületi edénytisztítással kapcsolatos kérdéseivel kérjük, forduljon a BIOKOM ügyfélszolgálatához a 72/502-101-es, vagy a 80/200-590-es zöldszámon, illetve a cég szállítási részlegéhez a 72/805-302-es telefonszámon.