Távolmaradást kér a PMFC

Mérkőzései látogatásának mellőzésére kérte a legutóbbi bajnokin “gyűlölködő rigmusokat” skandáló szurkolókat a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő pécsi klub.

hirdetés

A PMFC-Matias hivatalos honlapjára felkerült csütörtöki közleményben az áll: “hirdetjük, hogy a labdarúgásban nincs helye rasszizmusnak, politikai megnyilvánulásoknak és bárminemű diszkriminációnak, mégis erről egyes szurkolói közösségek gyakorta megfeledkeznek”.

A pécsieket a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága pénzbüntetéssel sújtotta, mert a legutóbbi, Debrecen elleni mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlölködő rigmusokat skandáltak.

“Elítéljük azokat a szurkolókat, akik nem megfelelő viselkedésükkel nem csak környezetük rosszallását váltják ki, de a klubnak is rendszeresen kárt okoznak. Rájuk így nincs szükségünk. Hogy elkerülhessük a még szigorúbb intézkedéseket, megkérjük a károkozó szurkolókat, hogy mellőzzék a mérkőzések látogatását” – írta a közleményben a pécsi klub, hozzátéve, hogy a soron következő, Pápa elleni hazai találkozótól a B-középbe szóló jegyekre vonatkozó kedvezményt megszünteti, így ezek a belépők – az állóhelyekre és a vendégszektorba szóló jegyekhez hasonlóan – egységesen 1400 forintba kerülnek majd.

A 11. helyen álló Pécset 200 ezer forintra büntette az MLSZ Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusok miatt.