Télen sem áll le a zöldjárat

2014 tavasza óta nem pihent meg a gyűjtőjárat, megállás nélkül dolgozik most is: télen jórészt biohulladékot gyűjtött, a tavaszi rügyfakadástól kezdve pedig már a keletkező zöldhulladék a leggyakoribb szállításra kitett anyag.

hirdetés

Már 12 éve közlekedik Pécs családi házas övezeteiben a Biokom Zöldhulladék-járata, amely korábban csak tavasztól télig gyűjtötte be a családi házas területeken keletkező ágnyesedéket, fűkaszálékot és falombot – térítésmentesen. Az idei tél volt az első, amikor a járat egy napra sem állt meg, az elmúlt években megszokott módon kétheti rendszerességgel közlekedett a kertes lakóterületeken. A program célja a bio- és a növényi hulladékok elkülönített gyűjtése és szállítása, majd újrahasznosítása.

A Zöldhulladék-járat számára csak növényi és biohulladékok helyezhetőek ki az év minden (adott területre érvényes) szállítási napján. Növényi hulladékok: ágnyesedék (max. 5 cm átmérőjű és 1 méter hosszú ágak – kévébe kötegelve), fűkaszálék, falomb (áttetsző színű, műanyag zsákban). Biohulladékok alatt értjük a konyhai, lebomló hulladékokat (pl.: zöldség- és gyümölcshéj, tojáshéj, kávézacc stb.), amelyek szintén egész évben gyűjthetőek és kihelyezhetőek.
Amennyiben a hulladék közé kommunális jellegű (vagy egyéb oda nem való) anyag is kerül, munkatársainknak a kihelyezett hulladékot nem áll módjukban elszállítani!

Páratlan heteken:
Hétfő: Újhegy
Kedd: Kertváros (régi)
Szerda: Kovácstelep, Patacs, Mecsekoldal (egy része)
Csütörtök: Somogy, Vasas, Budaiváros, Pécsbánya, Nagyárpád
Péntek: Diós, Rigóder, Budai külváros

Páros heteken:
Hétfő: Hird, Szigeti külváros, Bálics, Makár, Donátus
Kedd: Rácváros, Ürög, Málom, Belváros, Daindol
Szerda: Ispitaalja, Gyárváros, Mecsekoldal (egy része)
Csütörtök: Szabolcs, Szabolcsfalu, Mecsekoldal (egy része)
Péntek: Meszes, Basamalom, Postavölgy

A gyűjtőjárattal kapcsolatban, illetve bármilyen egyéb lakossági hulladékszállítási vagy városüzemeltetési ügyben ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésre személyesen, levélben és telefonon (7632 Pécs, Siklósi út 52. Tel.: 72/502-101, 502-111, zöld szám: 80/200-590).