Teljes körű lesz a csatornázottság Siklóson

Teljes körű csatornázottságot és korszerűbb szennyvíztisztítást tesz lehetővé Siklóson 2014-től az a 2,1 milliárd forintos beruházás, amelynek támogatási szerződését Marenics János független polgármester és Lasch Tímea, az Energia Központ Nonprofit kft. ügyvezetője szerdán írt alá.

hirdetés

“Siklóson egy modern, és a korábbinál nagyobb kapacitású szennyvíztisztító épül, a bővülő szennyvízhálózatra pedig 1231 háztartás és 54 vállalkozás csatlakozhat. Emellett öt belvárosi helyszínen szennyvízcsatorna-rekonstrukciókra is sor kerül” – áll a városi önkormányzatnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

Hozzátették, a beruházásra a környezet védelme érdekében, és azért van szükség, hogy Siklós e tekintetben is megfeleljen az európai uniós elvárásoknak. A fejlesztés azonban nemcsak az emberek életkörülményein javít, hanem gazdasági szerepe is van: infrastrukturális hátteret biztosít a városba települő cégeknek.

A bruttó 2,1 milliárd forintos beruházás 1,3 milliárd forint európai uniós támogatást élvez, a fennmaradó részt az önkormányzat saját erőből, továbbá a hálózathoz csatlakozó lakosok és cégek hozzájárulásából fedezi.

Az érintett siklósiaknak egy összegben 200 ezer forintot kell fizetniük bekötésenként, de választhatják a tíz éves törlesztést is, a díj ez esetben 260 ezer forint.