Teljesen megújult az orvosi rendelő

Ünnepélyes keretek között adták át a teljesen megújult szászvári háziorvosi, fogorvosi rendelőt és szolgálati lakást a napokban.

Szászvár Nagyközség Önkormányzat és a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciuma a felújításra 101,71 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Programban. A tető és
a falak új szigetelést kaptak, a nyílászárókat, a burkolatokat lecserélték, a ház villamosenergiaellátását a födémre telepített napelemek biztosítják. A projekt keretében akadálymentesített rendelőkbe és a várótermekbe új bútorok és orvosi eszközök kerültek.

Időszerű volt a fejlesztés, hiszen az elmúlt több mint harminc évben semmilyen komolyabb felújítás nem történt a nyolcvanas évek elején megépült ingatlanon. Nyílászárói korhadtak voltak, a teteje beázott, a villamoshálózata is rendkívül elavult, a bútorok és egyéb berendezések is elöregedtek. Mostantól a mai kor igényeinek mindenben megfelelő létesítmény fogadja a betegeket.

– A négy falon kívül gyakorlatilag minden megújult a tavasszal indult és mostanra befejeződött munkálatok eredményeként – mondta a hivatalos átadó ünnepségen Dunai Péter, Szászvár polgármestere. A fejlesztések következtében a fűtési költségek radikális csökkenését is várják. Egy új fogászati kezelő egységet is vásároltak, ami több millió forintos tétel.

Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta:
– Legfőbb értékünk az egészség. Ezért tudatosan építünk a TOP életminőséget javító pályázataira. Fontos, hogy a helybéliek ide tervezzék a jövőjüket. Azon dolgozunk, hogy kisebb cégeket is idevonzzunk a baranyai kistelepülésekre, ezzel is erősítve a baranyai vidéki élet stabilitását.

A rendelő fejlesztése mellett a szolgálati lakás hőszigetelése és nyílászáróinak cseréje is
megvalósulhatott a pályázat részeként.

Hirdetés