Telt ház és vastaps

Telt házas gálakoncerttel és a hágai Musicante Gyermekkórus sikerével zárult vasárnap este a XX. Kodály Zoltán Gyermekkórus Fesztivál Komlón.

hirdetés

Tíz énekkar három országból, egész hétvégés koncertsorozat, színes vásári forgatag, hagyományőrző rendezvények és szép számú érdeklődő – címszavakban ez a mérlege a vasárnap véget ért komlói gyermekkórus fesztiválnak.

A fellépések mellett Szent Iván-éji tűzugrás, utcai néptáncbemutató és kirakodóvásár is színesítette a programot, amely vasárnap gálaműsorral zárult. A sportcsarnokban rendezett, díjátadóval egybekötött koncert zajos sikert aratott, a közönség zsúfolásig megtöltötte a nézőteret.

A fesztivál nagydíját a hollandiai Hágából érkezett Musicante Gyermekkórus kapta, akik korábban többek között a magyar himnuszt is elénekelték, a városiak nem kis meglepődésére. Mellettük azonban a többi énekkar sem távozott üres kézzel, hiszen a számos kategória-díj és különdíj közül mindenkinek jutott. A zsűri által odaítélt elismerések mellett kiosztották a közönségdíjat is: a nézői szavazatok alapján a sepsiszentgyörgyi Campanella Gyermekkórus bizonyult a legjobbnak.