Tematikus aradi sarok a könyvtárban

Új részleggel bővült a Csorba Győző Könyvtár; a Tudásközpont 4. emeletén egy Arad-sarkot rendeztek be, hogy így könnyítsék meg az Irány Arad! elnevezésű, több száz pécsi diák részvételével zajló vetélkedőre való felkészülést.

hirdetés

Az Arad tematikus sarok a Tudásközpontban elérhető Araddal kapcsolatos könyvek és egyéb források gyűjtőhelye, ahol nemcsak az Irány Arad! vetélkedő résztvevői, hanem minden érdeklődő gazdagíthatja tudását Arad városáról.

Decsi István önkormányzati képviselő az ünnepélyes megnyitón azt mondta, a vetélkedő hatalmas siker a városban, korábban nem is gondolták, hogy ennyi fiatal érez majd kedvet a csatlakozáshoz.

Sopianae Ifjúsági Egyesület, Pécsi Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Arad Municípium Önkormányzata hirdette meg a vetélkedőt a pécsi és Baranya megyei 7- 12. osztályos általános- és középiskolások számára.

A verseny elsődleges célja az “Irány Arad!” rendezvénysorozat gerinceként az Arad-Pécs testvérvárosi kapcsolat, valamint az anyaországi és határon túli magyar fiatalok közötti barátság erősítése a fiatal korosztály körében.

A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak. A csapattagoknak nem kell egy évfolyamra járniuk, csak egy kategóriába kell tartozniuk. A csapatok munkáját egy felkészítő tanár koordinálhatja.

2015 márciusában, a Zsolnay Kulturális Negyedben lesz a döntő, itt korcsoportonként a legjobb öt csapatot hívják meg. A kategóriánként legjobb három-három csapat értékes ajándékokban részesül. A verseny abszolút győztesének fődíja egy látogatás a Arad városába.