Tizenöt milliós pécsi drogfogás

Csütörtökről péntekre virradó éjjel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési csoportja fogott el két pécsi férfit, akiket kábítószer termesztéssel és terjesztéssel gyanúsítanak a pécsi nyomozók – közölte pénteken a rendőrség.

A rendőrök a 37 és 39 éves elkövetők lakásán tartott házkutatás során – több más tárgyi bizonyíték mellett – összesen több mint 30 kilogramm marihuánát foglaltak le, amelynek szakértői vizsgálata folyamatban van.

Az elsődleges adatok alapján még nem tisztázott, hogy a lefoglalt kábítószer – a hatóanyagtartalmat is tekintve – eléri-e a jelentős mennyiséget, de erre jó esély van. Becslések szerint a nem mindennapi fogás piaci értéke elérheti a 15 millió forintot – ismertették a részleteket.

Mint hozzáfűzték, az elkövetők beismerő vallomást tettek, ellenük kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás, a rendőrség mindkettőjüket őrizetbe vette. Büntetésük – amennyiben a cselekményt jelentős mennyiségű kábítószerre követték el – akár 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.

Hirdetés