Tessék kapaszkodni! – Indulnak a „bulijáratok”

A megszokott kertvárosi mellett februártól ezentúl Fehérhegy és Uránváros felé is közlekedik majd éjszakai buszjárat a munkanapokon is. A város és a PK Zrt. az új rendezvényhelyszíneken késő estig elhúzódó koncertek látogatóinak hazajutását szeretné ezzel segíteni. Körözzön egyet a Tüke Busszal!!!

hirdetés

Mint azt Oszoli Dénes, a városfejlesztési bizottság elnöke lapunknak elmondta, a keddi bizottsági ülésen két, a Pécsi Közlekedési Zrt. menetrendjével kapcsolatos témában is döntött a testület.

Az egyik szerint hétköznapokon is közlekedik éjszakai járat a belváros és a keleti, valamint a nyugati városrész között. Mint ismert, a késői órákban hétköznapokon eddig csak Kertváros irányába közlekedett az egyetlen, 903-as számú éjszaki járat. A belvárosból a Krisztina tér, a Csontváry utca és bőrgyár felé közlekedő busz háromnegyed egykor és negyed háromkor indul mindennap.

A keleti és a nyugati városrészben élőknek azonban csak hétvégén adatott meg a lehetőség, hogy az utolsó buszok leállása után taxi és gyaloglás helyett éjjeli járatokkal juthassanak haza. A város most arról döntött, hogy a 901-es és a 902-es járatot a hét közben is beüzemelik éjszakánként, ugyanis az új létesítmények miatt sok koncert- és rendezvénylátogató hazajutása problémássá vált az utóbbi hónapokban. A 901-es és a 902-es éjszakai járatok ugyanis 2008. december közepétől nem közlekednek munkanapokon. A járatok megszűntetését a rendszeresen alacsony utasszám indokolta, mondja Bárdossi Mariann sajtószóvivő, ami átlagosan napi 6-7 fő alatti utasszámot jelentett.

A 901-essel február elsejétől minden hétköznap így a Budai állomás, a belváros és Uránváros között lehet utazni. A járat 0 óra 35-kor indul majd a Budai állomástól, tíz perccel később a Konzumnál van, húsz perc múlva pedig az uránvárosi buszvégállomásra ér. A 902-es háromnegyed egykor minden munkanapon a Konzumtól indul, majd tíz perccel később Fehérhegyre és aztán indul vissza.

A közlekedési cég a Pécs-somogyiak kérésére a 15-ös járat menetrendjét is megváltoztatja. A busz jelenleg ugyanis a Budai állomásra éppen úgy érkezik be a reggeli órákban, hogy a 60-asról lemaradnak az utasok. Ezért február elsejétől a jelenleg 6 óra 5 perckor és a 6 óra 35 perckor induló járatokat a jövőben öt perccel korábban, azaz 6-kor és 6.30-kor indítják el Pécs-Somogyból minden hétköznap.

Ha máris buszozni támadt kedve, íme egy kör a Tüke Busszal a belvárosban.