Tetszettek volna szólni korábban!

Nyakló nélkül osztogatták a diákhitelt, indítottak az egyetemek semmire sem jó képzéseket, csak az embereket felejtette el mindenki tájékoztatni, hogy a megszerzett tudás semmire sem lesz jó – panaszolja olvasónk.

hirdetés

A fiam éppen abban a szituációban van, amit írtak egyik cikkükben, azaz: van ugyan két szakmája is, de egyikben sem talál állást, holott hegesztők, kőművesek, csőszerelők számára minden nap találunk az álláskeresések között hirdetéseket.

Ma eljutott ő is arra a szintre, hogy átképezteti magát, hogy legalább egy valamire való szakmunkahelyet találjon magának.

De kérdem én, nem azért tartottuk húsz éve, tíz éve is a továbbtanulási szakembereket az állami intézményekben, a minisztériumokban, hogy eldöntsék, kigondolják, milyen munkaerőre lesz szükség később?

Mert nyakló nélkül osztogatták a diákhitelt, indítottak az egyetemek semmire sem jó képzéseket, csak az embereket felejtette el mindenki tájékoztatni, hogy a megszerzett tudás semmire sem lesz jó.

Sajnos nekünk most már késő, hogy végre elindult a folyamat és megnövelték a mérnöki karokra felvehetők számát, végre pénzhez kötik a jogi diplomát.

Azt kívánom a mai szülőknek, diákoknak, éppen most a jelentkezések közeledtével, jól gondolják meg, hova menjen tovább a fiatal.

Tanuljon számítástechnikát vagy szakmunkát, legyen jó idegen nyelvekből. Most ezekben van a jövő, megmondom én is, ha nincs szakember, aki megmondja helyettem!

Kecskés Gábor, Uránváros