Tiffán Zsolt baranyai településekre látogat

Az elkövetkezendő napokban, hetekben Tiffán Zsolt, a baranya megyei közgyűlés elnöke valamennyi baranyai város polgármesterénél látogatást tesz.

hirdetés

Szerdán hivatalában fogadta a nyugati régió két városának, Szentlőrincnek és Szigetvárnak a polgármestere. Az elnök látogatást tett az új szentlőrinci járóbeteg – ellátó intézményben, valamint a felújított szentlőrinci Ifjúság úti iskolaépületben.

A megbeszéléseken elnök úr tájékoztatást adott a megye megváltozott feladatairól, kiemelve a területfejlesztési és területrendezési feladatokat. Tiffán Zsolt a találkozókon elmondta, szoros és hatékony együttműködést szeretne kialakítani a megváltozott megyei struktúrában a két város polgármesterével.

Dr. Győrvári Márk és Kolovics János örömét fejezte ki, hogy a megyei önkormányzat hatékony együttműködésre törekszik, valamint, hogy a területfejlesztéssel kapcsolatos feladatok megyei szintre kerültek.

A felek egyetértettek abban, hogy új alapokra kell helyezni a területfejlesztés gyakorlatát. Ezzel összefüggésben Tiffán Zsolt rámutatott: Baranya megyét csak úgy lehet fejleszteni, ha a legelmaradottabb térségeknek is segítő kezet nyújtunk, példaként említette az Ormánságot és a Szigetvár környéki kistelepüléseket.