Tilos látogatni a Hármas- és a Templom-hegyet!

A Mecseki Erdészeti Zrt. felhívása szerint tilos látogatni a Hármas- és a Templom-hegyet az erdőgazdálkodó kifejezett, írásos engedélyé nélkül. Fokozott figyelemmel kell járni a Lámpás és a Réka-völgyben, mert ezeken a területeken – mint írják – fakidőlésekre, talajmozgásokra lehet számítani.

hirdetés

Kidőlt fák miatt gyalogosan nehezen járható – Pusztabánya és Kisújbánya között – a Farkas-árok, a szürke-réti híd gépkocsival egyáltalán nem közelíthető meg.

Fokozott óvatosságra intik az engedélyezett területek látogatóit, mivel a fák koronájában bárhol lehetnek letört ágak, amelyek fokozott balesetveszélyt jelenthetnek. Emellett kérik az erdőkerülőket, hogy kerüljék a letört koronájú, vagy kidőlt fákat, illetve a viharkárral sújtott területeket.

A szakemberek azt tanácsolják, erős szél esetén a lehető legrövidebb idő alatt hagyjuk el az erdő területét, mivel az esetlegesen előforduló balesetekért, károkért a Mecseki Erdészeti Zrt. nem vállal felelősséget. Mint felhívták a figyelmet, a jelen korlátozás annak visszavonásig érvényes, legközelebb erről augusztus 9-én ad tájékoztatást az erdészet.