Tinilányok robbantottak volna Párizsban

A francia hatóságok nyomozást indítottak két tizenéves lány ügyében, akikről azt gyanítják, hogy ahhoz hasonló merényletet terveztek, mint amilyen a Bataclan klubot érte tavaly novemberben,írja a BBC. Az egyik lány 15, a másik 17 éves. A rendőrség szerint olyan Facebook-üzeneteket váltottak egymással, amelyekben a támadást tervezgették, ugyanakkor a terv még csak kezdeti stádiumban volt, sem fegyvereket, sem robbanóanyagot nem találtak – írja az Index.

hirdetés

A lányokat szerdán tartóztatták le a terrorelhárítók. Mindkettejüknek meg kellett jelennie pénteken egy terrorizmussal kapcsolatos ügyekben eljáró bíróság előtt. A fiatalabbik lány egyelőre őrizetben marad, az idősebbiket felügyelet mellett szabadlábon engedik védekezni. Két másik lányt is kihallgatott a rendőrség, de őket elengedték.

A párizsi Bataclan koncertterembe a tavalyi párizsi merényletek estéjén, november 13-án három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be. Éppen az Eagles Of Death Metal nevű amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek, és kilencven embert megöltek. A klub a tervek szerint az év végén újra kinyit.