Tisztázatlan hátterű bevándorlók

Pélmonostor, 2015. szeptember 18. Migránsok egy Magyarországra induló vonaton a horvátországi Pélmonostor (Beli Manastir) vasútállomásán 2015. szeptember 18-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A M1 birtokába jutott üzenetváltás szerint egy a migránsokat segítő szervezet aktivistája aggasztónak tartja, hogy a bevándorlókkal együtt tisztázatlan hátterű személyek is Magyarországra érkeztek.

hirdetés

Az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradója arról számolt be, hogy egy civil önkéntes több fotót is küldött a migránsokat a Keleti pályaudvar előtt szeptember elején tüntetésre biztató férfiról. Az egyik képen lőfegyverrel látható a férfi, majd ugyanez a személy látható több másik képen is. Végül az egyik közösségi oldalon található profilja következik, adatai szerint Szíriában született és Dubajban él – hangzott el a hírműsorban.

A fotókat küldő önkéntes úgy fogalmazott: “csoportunk egynéhány tagja számomra vállalhatatlan dolgot csinált”, ezért küldte el a fényképeket.

Az M1 úgy tudja, hogy a szóban forgó civil szervezettel az elmúlt hetekben többen szakítottak. Vállalhatatlannak tartják, hogy olyan embereket is menekültként kellett támogatniuk, akik akár terroristák is lehetnek – tették hozzá.

A Híradó ezután olyan fotókat is bemutatott, amelyeket egy néző a röszkei zavargásban részt vevő bevándorlókról küldött.