Tisztítsd meg az erdőt!

A Pécsi Testnevelési és Természetbarát Egyesület, valamint a Mediterrán Gyaloglóklub a Biokom Nonprofit Kft. támogatásával 2015. március 7-ére hagyományos tavaszi erdőtakarítási túrát szervez, amelyre szeretettel vár minden természetbarátot, aki önként cselekszik városunk ékessége, a Mecsek erdeinek tisztaságáért.

hirdetés

Számítanak azokra, akik úgy gondolják, hogy nem elég a tisztaságról csak beszélni, hanem tenni is kell a megvalósulásért. Várják a környezetvédelmet szem előtt tartó civil szervezeteket, aktivistákat, “zöld” egyesületeket, alapítványokat és családokat, akik hisznek a természet értékeiben és szeretetében, a környezetvédelem fontosságában. Egyszóval szeretettel látnak mindenkit, akinek nem mindegy, hogy hogyan, milyen környezetben él, és ezt meg is meri mutatni!

Az akció az Éger-völgyi Teca Mamától indul reggel 9 órakor.

Útvonal: Éger-völgy – Rózsa-völgy – Remeterét – Éger-tető – Ürögi határút – Éger-völgy.

A Remeterétről a vállalkozó kedvűek a Jakab-hegyen lévő Pálos kolostor romjaihoz is felmehetnek, s egy nagyobb kitérőt tehetnek, mielőtt Éger-völgybe érnek.

A szemétszedő túra hossza várhatóan 10 km lesz, aki a Jakabhegyre is felmegy, annak pedig 14 km-re kell számítania. A hulladékgyűjtő zsákokat, kesztyűket, láthatósági mellényeket a Biokom Nonprofit Kft. erdészeti részlege biztosítja.

Kiemelt képünk illusztráció