Tisztul az idő csütörtökön

A Dunántúlon és a Duna vonalában egyre kevesebb gomolyfelhő, de átmenetileg vastagabb fátyolfelhőzet várható, számottevő csapadék nélkül.

hirdetés

A Duna-Tisza közének keleti felén és a Tiszántúlon estig erősen felhős vagy borult marad az ég, többfelé esővel, záporokkal, de a csapadék területi kiterjedése fokozatosan csökken. Éjjel a keleti országrészben is lassan csökken a felhőzet, de emellett a középső területeken ismét lehetnek átmenetileg erősen felhős körzetek, azonban gyenge csapadék már csak kevés helyen valószínű. Hajnalra az Alföldön többfelé párásság, főleg az Északi-középhegységben foltokban köd is megjelenik. Kora reggeltől mindenütt kevesebb lesz a felhő, napközben a napsütés hatására gomolyfelhők képződnek – nagyobb mennyiségben a Duna-Tisza közén, de csapadéknak minimális az esélye. Szerdán az északnyugati, északi szelet – a Mátra-Szeged vonal kivételével – sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. Csütörtök napközben a középső országrésztől eltekintve megélénkül a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5, 10 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 fok körül várható.