Tíz embert mentettek meg a kihűléstől

Tíz embert mentettek meg a kihűléstől az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) munkatársai és a velük együttműködő társszervezetek az elmúlt három napban – tájékoztatta a szervezet szóvivője csütörtökön az MTI-t.

hirdetés

Petróczi Tímea közölte: a karácsonyi napokban 92 embert sikerült a téli időjárás következményeitől megmenteniük a hivatásos katasztrófavédelmi erőknek, a rendőrségnek, az önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak, a polgári védelmi szervezeteknek, a mentőknek, a közútkezelőknek, a polgárőrségnek, a karitatív szervezeteknek.

A síkos utakon, közúti és egyéb balesetekben ötvennégyen sérültek meg, huszonöt ember pedig szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

A szóvivő közlése szerint december 24-26. között 1627 szakember vett részt az időjárással összefüggő káresetek felszámolásában. A melegedésnek köszönhetően kiemelkedő számú beavatkozásra, segítségre nem volt szükség – tette hozzá, utalva arra, hogy szerdán már az ország nagy részén fagypont feletti hőmérsékletet mértek.

Petróczi Tímea a szén-monoxid-mérgezésekkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy lehetőleg mindenki végeztesse el a fűtőkészülékek felülvizsgálatát.