Tízen tették le az alapkövet, de a polgármestert nem sikerült odahívni

Csorbai Ferenc

Mohácson egyre közelebb van az időközi polgármester-választás, a Fidesz pedig semmit nem akar a véletlenre bízni.

Ma tették le egy közel 900 milliós iskolafelújítási projekt alapkövét Mohácson. A mohácsi tankerület által elnyert uniós pénzből újul meg és kap új szárnyat a Széchenyi István Általános Iskola – derül ki Pávkovics Gábor alpolgármester Facebook-posztjából. A fideszes politikus több fotót is tartalmazó bejegyzéséből kiderül, hogy a rendezvényen ugyan részt vett Mohács szocialista polgármestere, Csorbai Ferenc, de az alapkőletételnél már nem kérték a segítségét, holott tízen is közreműködtek ebben a nehéz és bonyolult aktusban. (Ez egyébként valószínűleg világrekord.) Ott volt többek közt Pávkovics Gábor, Horváth Zoltán megyei kormánymegbízott, vagy Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője is.

hirdetés
Tízen tették le az alapkövet Mohácson – Forrás: Pávkovics Gábor Facebook-oldala

A polgármester látványos mellőzésének oka nyilván az, hogy szeptember 27-én időközi polgármester- és képviselőválasztást tartanak a városban, miután a fideszes többségű képviselő-testület nemrég feloszlatta magát. Ennek pedig az az oka, hogy az őszi helyhatósági választás előtt nem sokkal Mohács fideszes polgármestere, és egyben polgármester-jelöltje, Szekó József tragikus hirtelenséggel elhunyt, és mivel a kormánypárt nem tudott új jelöltet állítani, Csorbai Ferenc pedig nem lépett vissza, ő lett az önkormányzat első embere. A Fidesz jelöltje idén Pávkovics Gábor alpolgármester lesz és Csorbai Ferenc is ringbe száll újra.

Csorbai egyébként néhány nappal ezelőtt méltatlanság miatt menesztette a jegyzőt, mire a Fidesz-média elkezdte harsogni, hogy biztosan választási csalásra készül. A polgármester egyébként azt nyilatkozta: a jegyző nem járult hozzá, hogy részletesen is megindokolja a menesztés okát.

Hirdetés