Tizenhat éves rákbetegnek gyűjtenek

A pécsi Vasasi Szent Borbála Egyesület egy beteg fiatalnak szervez gyűjtést, a pénzt egy sterilszoba kialakítására fordítanák. Kétmillióra lenne szükség.

hirdetés

A tizenhat esztendős Kismihók Norbert közel négy esztendőn belül második alkalommal esik át kemoterápiás kezelésen, s immáron a donorlista első helyére került, vagyis bármelyik pillanatban értesíthetik a csontvelő-átültetésről. A kezeléseket és a műtétet ugyan finanszírozza a társadalombiztosítás, ám azt már nem, hogy egy fürdővel is rendelkező sterilszobát alakítsanak ki számára somogyi otthonában – az átültetés után fél évig ugyanis ilyen steril környezetben kell élnie a fiúnak.

A gyűjtéshez kapcsolódott Ruzsicsics Ferencné a Vasasi Szent Borbála Egyesület nevében, ugyanis a család szerény körülmények között él, nincs pénzük arra, hogy a közel kétmillió forintba kerülő munkát elvégezzék saját erőből, s ezért is próbálnak segíteni.

Az egyesület eddig perselyben próbálta a pénzt összeszedni, ám a tagok úgy gondolták, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben nem biztos, hogy a segítőkész embereknek van módjuk adományozni.

A szervezet ezért úgy döntött, hogy más megoldást is keres: papírhulladékot, műanyagkupakokat, fém sörös és üdítős kupakokat várnak, s az összegyűjtött hulladékot a MÉH-telepen és a BIOKOM Kft.-nél adnák le, s az így kapott pénzt ajánlanák fel az építkezésre.

A gyűjtést a város több pontján tartják: az Északmegyer-dűlő 6/A, a Deák Ferenc utca 2. és a Bethlen Gábor utca 21. szám alatti cégeknél, üzleteknél várják a hulladékot. Bíznak abban, hogy esetleg cégeknél, vállalatoknál is összefognak a fiú érdekében.

A gyűjtésről a 06-30/9203-107-es telefonszámon ad felvilágosítást Ruzsicsics Ferencné.