Tízmillió fölött kellene fizetnie a parkolásért

Több mint egy éve számolt be először a PécsMa.hu arról, hogy a város patinás szállójának garázsában elárvultan áll egy porosodó-korosodó Jaguar. A remek jármű pedig immár negyedik esztendeje várja, hogy feledékeny gazdija eljöjjön érte, felébressze Csipkerózsika-álmából, hogy újra nemes hangon duruzsoljon fémszíve. És hogy jön ide Gyurcsány Ferenc? Kiderül.

hirdetés

A tulajdonos 2008 óta azonban ügyet sem vetett egykori kedvencére. A német férfi akkor lépett le a Palatinus szállóból, taxiba ült, hátrahagyta fekete fenevadát. Kerekét pók hálója díszíti, fényét finom por tompítja. A kocsiban még mindig várja az üdítője a tulajdonost. Ahogy a német nyelvű fizetési felszólítás is.

A parkolási díj pedig a négy év alatt már meg is haladta a 10 millió forintot, ami pedig azt jelenti, hogy az eltelt közel 1.500 nap alatt napi 6.700 forinttal hízott meg a tartozása. Jelenleg egyébként a szállóvendégek 3.200 forintért vehetik igénybe a parkolót, míg külsősöknek 380 forintot kell fizetniük óránként.

A szálloda tavaly ügyvédhez fordult, hogy megoldják a lehetetlen helyzetet.
Danka András, a Danubius Hotels Group üzletcsoport igazgatója szerint ügygondnokot bíztak meg, aki keresi a jogi lehetőséget. Szeretnék megtalálni a tulajdonost, és meg is egyeznének vele.

A német férfi ugyanakkor nem tűnt el. A PécsMa.hu ugyanis a német rendőrséget megkeresve, kiderítette: az illető Pécs testvérvárosában, Fellbachban lakik, ám azért nem indítanak eljárást, mert a magyar hatóság részéről nem érkezett hozzájuk ilyen megkeresés. A hazai hatóság szerint az autóval kapcsolatos szükséges ellenőrzéseket korábban már végrehajtották, és megállapították: nincs intézkedési kötelezettségük, eljárást sem kell indítani.

Nézze meg, Gyurcsány Ferenc hogyan nyilatkozott korábban arról, hogy ki és mit is hagyhatott el. Bizony, van, aki az autója kulcsát…