Tízmilliós segélyt küldünk Nepálnak

Tízmillió forinttal járul hozzá nemzetközi segélyszervezeti közösség, az ACT Alliance nepáli segélyprogramjához az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as adományvonalon gyűlő felajánlásoknak köszönhetően.

hirdetés

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint a természeti katasztrófát követő azonnali segítségnyújtás jelenleg a gyorssegélyezés szakaszában tart. Ennek keretében Katmanduban és több érintett településen folyamatosan élelmiszerrel, ivóvízzel, ruhával és takaróval látják el a károsultakat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen aktív partnerszervezetei számos sátortábort hoztak létre, amelyekben az utórengések alatt is biztonságban tartózkodhatnak a földrengés túlélői, és meg tudják várni az otthonukba való visszatérés előtti statikai vizsgálatokat. Az átmeneti táborokban élők közül sokan még mindig szinte sokkos állapotban vannak, még többen tanácstalanul várják, hogy segítséget kapjanak lakhatásuk végleges megoldásában, amiben az Ökumenikus Segélyszervezet is részt kíván venni a későbbiekben.

A genfi központú ACT Alliance tagszervezeteinek munkatársai fontosnak tartják, hogy a világ minden részéről segítő adományozók nyomon tudják követni a támogatásukkal megvalósuló segítségnyújtást, így a közösségi médiában folyamatos visszacsatolást adnak a segélyakciókról.

Az Ökumenikus Segélyszervezet felhívásában arra kéri az adakozókat, hogy felajánlásaikkal keressék a www.segélyszervezet.hu oldalt vagy adományaikat küldjék közvetlenül a segélyszervezet számlaszámára a közleményrovatban feltüntetve a “Nepál” megjelölést. Emellett a 1353-as adományvonalon keresztül hívásonként 250 forintot lehet felajánlani.