Tóba rejtette a lopott bicajt

Fáradt volt a gyalogláshoz, ezért magához vett egy biciklit az a 21 éves férfi, aki ellen lopás miatt nyomoznak a szigetvári rendőrök.

hirdetés

Egy szentegáti nő tett bejelentést 2014. július 12-én 4 óra 27 perckor a rendőrség ügyeletére, hogy a kerítéssel körbekerített udvarán lévő tárolóból ellopták a kerékpárját. A helyszínre érkező rendőrök az adatgyűjtés során intézkedés alá vontak egy 21 éves helybeli lakost, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A férfi elmondta, hogy a kerékpárt a Dencsháza település mögött található tóba rejtette. Elfogását követően a tolvaj a kétkerekűt a tóból kiemelte, melyet az idő közben a helyszínre érkező tulajdonos átvett, így a lopással okozott kár megtérült.

A férfit előállították, gyanúsítotti kihallgatásán azzal védekezett, hogy ő csak azért vitte el a kerékpárt, mert nagyon fáradt volt és nem szeretett volna hazagyalogolni. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szigetvári Rendőrkapitányság folytatja a büntetőeljárást – írja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.