Több évszakosra nyújtanák a szezont a Balatonon

Még mindig a Balaton a legnépszerűbb

Évente ötmilliónál is több vendégéjszakát töltenek a turisták a Balatonon, az előrelépés kulcsa az idén is a több évszakosra nyújtott szezon lehet, ezt célozzák a húsvéti programok – áll a Balatoni Regionális TDM Szövetség közleményében, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

hirdetés

A balatoni vendégéjszakák jelentős része a nyári időszakban realizálódik, ugyanakkor a tavaszi, őszi hosszú hétvégék és az ünnepi programok is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre jobban teljesítsen az üdülőrégió.

A közleményben kitérnek arra, hogy az idén húsvétkor az egy napra érkező turistákra is figyelnek a Balatonnál. Több helyszínen gyerekprogramokkal, Siófokon egy új, négynapos fesztivállal és futással, Zalakaroson állatsimogatóval és bállal egészítik ki a húsvéti kínálatot. (A balatoni húsvéti programokról további részleteket a települések honlapján, illetve a http://www.nyitottbalaton.hu/eprom/esemenyek oldalon lehet olvasni.)

Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség alelnöke szerint a szezon széthúzásával új lehetőségek rejlenek a balatoni vendégforgalom növekedésében. Ehhez fontos a helyi turisztikai szakemberek utazás- és rendezvényszervezési, valamint kommunikációs képességeinek fejlesztése – hívta fel a figyelmet.