Több méteres lángokkal égett egy ház Kővágószőlősön

Flames from the Valley Fire cover a hillside along Highway 29 in Lower Lake, California September 13, 2015. The swiftly spreading wildfire destroyed hundreds of homes and forced thousands of residents to flee as it roared unchecked through the northern California village of Middletown and nearby communities, fire officials said on Sunday. REUTERS/Noah Berger TPX IMAGES OF THE DAY - RTSYTT

Egy épületre szerelt gázcsonkból kiáramló gáz lobbant be Kővágószőlősön. A két-három méteres lángokat megfékezték, de több a településen és a közeli Cserkúton is megszűnt egy időre a gázellátás – írja a Katasztrófavédelem. 

hirdetés

Több méteres lángokkal égett a kiáramló gáz egy épületre szerelt gázcsonkból Kővágószőlősön, a Rákóczi úton. A fogadóként üzemelő, száz négyzetméteres épületet vízsugarakkal védték a pécsi hivatásos tűzoltók, a két-három méteres lángok a tetőszerkezetet veszélyeztették, de nem terjedtek át az épületre.

A tűzoltók a megolvadt elzárószelvények miatt nem tudták elzárni a gázt.

A gázszolgáltató helyszínre érkező szakemberei elhárították a hibát. A háztól távolabb zárták el a gázt, ezért egy időre megszűnt a gázszolgáltatás Cserkúton és Kővágószőlősön.

A tűzoltói beavatkozást a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.