Bejött a siklósiaknak a Csirkepaprikás

Augusztus 29-én 15 órakor kezdődött el az immáron kétnapos XIII. Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál, a siklósi várkertben. A Tavalyihoz hasonlóan idén is több korosztály képviseltette magát a rendezvényen, hiszen a szervezők most is úgy állították össze a programokat, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget.

hirdetés

Pénteken a pécsi rapper Halott Pénz, a United és a Bikini garantálta a fergeteges hangulatot, szombaton pedig Nótár Mary, Fenyő Miklós és zenekara, valamint a The Carbonfools.

A tavalyi év sikerének köszönhetően, idén két naposra nőtte ki magát rendezvény. Rengeteg új, színes és szórakoztató programot sikerült egybegyűjteniük a szervezőknek. A gyermekekkel érkezőknek óriási családi parkkal kedveskedtek, volt körhinta, dodgem, céllövölde és ugrálóvár is. A felnőtteket siklósi és villányi borászatok (Bock Pince, Günzer Tamás Pincészete, Ősi Gábor Pincészete, Günzer Zoltán Pincészete, Vineas, Sauska Pincészet), kézműves és gasztronómiai kiállítók várták a Várkertben. Az is hagyománnyá vált, hogy minden évben egy-egy borászat vállalja a fővédnökséget, idén a Sauska Pincészet töltötte be ezt a posztot.

Pénteken, kora délután gyermek és családi programok várták a látogatókat, míg este a színpadi fellépők gondoskodtak a fergeteges hangulatról. A pécsi rapper Halott Pénz, a United és a Bikini Együttes adott élő koncert.

Augusztus 30-án a hagyományokhoz híven ágyúdörgéssel és Dr. Marenics János, Siklós Város Polgármesterének köszöntőjével indult az esemény. Ezzel egyidőben került sor a már megszokott csirkepaprikás főzőversenyre, ahol több száz jelentkező mérte össze tudását. Összesen 105 csapat foglalta el a Siklósi Vár kertjét.

A szervezők idén első alkalommal főzőversenyt is szerveztek, hogy kiderüljön, ki készíti a környék legfinomabb csirkepaprikását. A zsűri három kategória alapján pontozta az ételeket: a legfinomabb csirkepaprikás, a legjobb vendéglátás és a legszebb tálalás. Nagyon szoros volt a verseny, de végül a PEET elnevezésű csapat csirkepaprikása szerezte meg az legtöbb pontot.

Természetesen szombaton is megkóstolhatók voltak a hagyományos magyar konyha ízei a gasztronómiai kiállítóknak köszönhetően, mint ahogy kézműves vásárosok sora is várta az ide látogatókat.

A rendezvény utolsó napján olyan remek előadók adtak élő koncertet, mint Nótár Mary és Fenyő Miklós és zenekara. Lenyűgöző volt a Spanyol-bástyáról indított tűzijáték, mely káprázatos egyedi fénybe öltöztette a megújuló várat is. Az estét, és ezzel együtt a fesztivált a fiatalok egyik nagy kedvence, a The Carbonfools nevű magyar együttes zárta.