Több száz milliós állami támogatáshoz jutott a pécsi Honsa

Három vállalat vehette át szerdán támogatói okiratát a versenyképesség-növelő támogatási program keretén belül, közülük egyik a Pécsen is jelen lévő Honsa. A vállalat 282,4 millió forint állami támogatást kap.

– Mind a világpolitika, mind a világgazdaság átalakul, semmi nem lesz ugyanolyan, mint a koronavírus-járvány előtt. Ebből következően a magyar nemzetgazdaságnak és azon belül a magyar vállalatoknak is egy teljesen új világgazdasági versenyben kell majd helytállniuk – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján.

A pályázatra 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, összesen 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalták. Ezt a miniszter kisebb csodaként értékelte, elmondta, kevés olyan nemzetgazdaság van, ahol egy hasonló nagyságrendű fejlesztésekkel lehet számolni a közeljövőben.

A Honsa Alkatrész Kereskedelmi Kft. 564,81 milliós beruházásához az állam 282,4 millióval járul hozzá. A Honsa ügyvezetője, Andreas Koller elmondta, már több mint húsz éve vannak jelen Pécsen. A mostani beruházásnak köszönhetően magasabb hozzáadott értékkel bíró termékeket tudnak majd előállítani, így aztán termékkínálatukat és piaci részesedésüket is növelni tudják.

hirdetés
Hirdetés