Több százan adtak vért

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. immár ötödik alkalommal szervezett országos véradó akciót dolgozói körében. Az ország egyenletes nyári vérellátása érdekében a társaság 240 dolgozója adott vért júniusban az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve, olvasható közleményükben.

hirdetés

A Magyar Közút kéthetes közutas véradó akciót rendezett az ország valamennyi megyéjében. Az egyenletes nyári vérellátás érdekében a társaság az Országos Vérellátó Szolgálattal szorosan együttműködve szervezte meg rendkívüli véradási akcióját.

Kiemelték, nem ez volt első alkalom, hogy a közútkezelő véradásra mozgósította dolgozóit, hiszen évek óta kiemelt ügyként kezeli a véradást és a vérellátás szempontjából legkritikusabb időszakban – nyáron – járul hozzá társadalmi megmozdulásával a biztonságos betegellátáshoz.

A társaság bízik abban, hogy akciójával felhívja a figyelmet a véradás fontosságára és más nagy létszámú szervezetek is követik példáját, hiszen a szabadságolások és az ilyenkor megnövekedő balesetszám miatt a nyári hónapokban még nagyobb szükség van a lakosság önzetlen segítségnyújtására.