Többezer ember csúszta át a Balatont

Badacsonytomaj, 2017. január 28. Résztvevõk várnak az indulásra a jégen Badacsony közelében a Balaton-átcsúszáson 2017. január 28-án. A célállomás a fonyódi fõstrand volt. MTI Fotó: Mohai Balázs

A vártnál sokkal több, 6-8 ezer ember élt a Balaton Átcsúszás lehetőségével, és kelt át a befagyott tavon szombaton.

hirdetés

A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját. Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között.
Nem szakadt be a jég senki alatt, csak esések miatt kellett segítséget nyújtani néhány indulónak – mondta Bagyó Sándor, az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője.

Badacsonytomaj, 2017. január 28. A Badacsonytól indult részvevõk megérkeznek a jégen a fonyódi fõstrandhoz a Balaton-átcsúszáson 2017. január 28-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
A badacsonyi starthelyről indulók az eligazítás mellett kaptak egy segélykérő telefonszámot, illetve egy ingyenes applikációt, amely megmutatja a mentésre indulóknak a hívó GPS koordinátáit.
Az eseményt 16 civil vízimentő biztosította, ők 18 óra körül hagyták el a terepet, miután lánctalpas járművel végigjárták az átkelés útvonalát, és nem találtak rajta senkit.

Nézd meg ezt a gyönyörű drónvideót az eseményről: