Léprepedéssel vitték kórházba a gyilkost

Információnk szerint hasfájással szállították a pécsi sebészeti klinikára a pénteken Magyarlukafa határában egy férfit életveszélyesen megsebesítő, és egy másikat megölő P. Máriót. Ügyészségi forrásból úgy értesültünk, hogy léprepedés miatt kezelik jelenleg a tököli börtönkórházban.

hirdetés

 

Úgy tudjuk, hogy a péntek éjjeli kihallgatás során még nem volt semmilyen egészségügyi panasza a férfinak, vasárnap történt előzetes letartóztatása után, hétfőn vitték be a megyei büntetés-végrehajtási intézetből a Pécsi Tudományegyetem sebészeti klinikájára, mert hasi fájdalmai voltak.

Információink szerint a volt megyei kórház osztályán meg is vizsgálták a gyanúsítottat, ám műtéti beavatkozásra nem került sor.

A férfit kedden pedig a tököli börtönkórházba szállították át mentőautóval, megerősített biztosítással – mindezt ügyészségi forrásunk is alátámasztotta. Más rendőrségi forrásból pedig úgy értesültünk, hogy a gyanúsított ügyvédjének is azt mondták: védence léprepedés miatt került kórházba.

Az ügyben a Pécs TV megkereste az egyetem klinikai központját, ám nem kívántak nyilatkozni.

A léprepedés súlyos, életveszélyes sérülés is lehet, ugyanakkor bizonyos esetekben nincs szükség műtéti beavatkozásra, a belső szerv ugyanis hosszan, sokszor hetekig tartó ágynyugalom, gyógyszeres kezelés mellett is meggyógyulhat.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz: “P.Márió előzetesen letartóztatott befogadására március 18-án került sor a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol egyszemélyes zárkában helyezték el. Befogadásakor külsérelmi nyomokat nem észleltek a férfi testén, azonban később alhasi fájdalmakra panaszkodott, ezért orvosi vizsgálatra külső egészségügyi intézménybe szállították. A szakorvosi vizsgálat megállapította, hogy lépén kismértékű sérülés található, amely közvetlen orvosi beavatkozást nem igényelt. A javasolt orvosi megfigyelést a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházában hajtják végre, ahová a fogvatartottat hétfőn átszállították.

A fogvatartottat a büntetés-végrehajtási intézetben nem bántalmazták, sérüléséről írásban úgy nyilatkozott, hogy az nem a fogva tartás ideje alatt keletkezett. ”

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pedig azt is közölte, a gyanúsított elfogása, előállítása és fogva tartása rendkívüli
esemény nélkül történt.