Tombolt a vihar

A vasárnap délután kezdődött zivatarok miatt a legtöbb esetben a viharos szél által okozott károkhoz riasztották a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfő reggel az MTI-vel.

hirdetés

Hajdu Márton azt mondta: a katasztrófavédelem tűzoltóegységei mintegy 80 riasztást kaptak a vasárnapi zivatarokkal összefüggésben. Valamennyi esetben kidőlt fák, leszakadt faágak, épületkárokhoz vonultak ki.

A Fejér megyei Bicskén egy embert kellett kitelepíteni otthonából, miután házának egyik fala kidőlt, és így lakhatatlanná vált az épület – mondta az OKF helyettes szóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre sem heves zivatar, sem felhőszakadás miatt nem adott ki figyelmeztetést. Az MTI-hez eljuttatott előrejelzésükben azt írták: délután, este északnyugaton (főként az Alpokalján és a Kisalföldön) kialakulhat zivatar, amelyet viharos, 60-80 kilométer per órás szél, esetleg jégeső kísérhet. Heves zivatar viszont, amelyet 90 kilométer per óra feletti széllökések, illetve nagyobb jégdarabok jeleznek, nem várható.

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 Celsius-fok között alakul, késő este 14-19 fok valószínű.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVilágrekord Siklóson
Következő cikkLehűlés jön