Tömeges kivégzés Las Vegasban

LAS VEGAS, NV - OCTOBER 02: A Las Vegas Metropolitan Police officer stands in the intersection of Las Vegas Boulevard and Tropicana Ave. after a mass shooting at a country music festival nearby on October 2, 2017 in Las Vegas, Nevada. A gunman has opened fire on a music festival in Las Vegas, killing over 20 people. Police have confirmed that one suspect has been shot dead. The investigation is ongoing. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Ötven fölé emelkedett a Las Vegas-i fegyveres támadás halálos áldozatainak száma. Egy 64 éves férfi gépfegyverével több száz lövést adott le egy zenei koncertre összegyűlt tömegbe, a rendőrség már lelőtte a támadót. További kétszáz sebesültet a kórházban ápolnak, a támadás az Egyesült Államok történelmének legvéresebb tömegmészárlása – írja a Híradó.hu.

hirdetés

Azonosították a gépfegyverrel lövöldöző férfit, aki a Mandalay Bay Hotel és Kaszinó 32. emeletének egyik erkélyéről lőtt a tömegbe helyi idő szerint vasárnap este. A 64 éves Stephen Paddockot a rendőrség lelőtte, meglátásuk szerint egyedül hajtotta végre a támadást. Egyelőre a helyi hatóságok sem tudják a támadás valódi okát, de nem tartják valószínűnek, hogy terrorcselekmény történt.