Tömegkarambol Mernyénél

A 67-es számú főúton, Mernye közelében egy halálos áldozatot és négy személy súlyos sérülését okozó négyes karambol történt, amikor a jeges úton egy előzni szándékozó gépjármű megcsúszott, és összeütközött két szembehaladó autóval, egy további ütközést generálva – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

hirdetés

A rendőrségi tájékoztatás szerint reggel hét óra körül haladt egy három gépkocsiból álló oszlop Kaposvár irányából Mernye felé, amikor a középen haladó Skoda Octavia vezetője megkísérelte megelőzni az előtte haladó gépkocsit. Észlelte, hogy a szemből érkező tehergépkocsi miatt nem tudja biztonságosan befejezni a manővert, ezért szeretett volna visszatérni a saját sávjába, de a csúszós útfelületen elvesztette uralmát a járműve felett. Az irányíthatatlanná vált autó összeütközött a szemből érkező tehergépkocsi mögött közlekedő Suzukival, és az azt követő Fiattal járművel is.

A Suzuki az ütközés következtében nekicsapódott a korábban a Skoda mögött közlekedő autónak is.

Nem tudta befejezni az előzést

A Skoda vezetője, egy 37 éves kaposújlaki férfi a helyszínen életét vesztette. A balesetben súlyosan megsérült három utasa, továbbá a Fiat gépkocsi vezetője is. A jeges út miatt a helyszínre siető mentő és két tűzoltóautó is balesetet szenvedett: a mentőautó és az egyik tűzoltóautó árokba csúszott, a másik pedig oldalára borult.

A baleset helyszínelését teljes útzár mellett zajlik. Kerülni Kaposvár irányából Antalmajor felé, Mernye irányából a település központja felé lehet.

Az MTI-t korábban tájékoztató katasztrófavédelem beszámolója szerint a 67-es főút 54-es és 55-ös kilométerszelvénye között történt balesethez történő kivonulásnál a felborult tűzoltóautóban két tűzoltó is könnyebben megsérült.