Töretlen siker a Gyugyi-gyűjtemény

Tavaly ősz óta töretlen népszerűségnek örvend a Zsolnay Negyed első állandó kiállítása, a ,,A Zsolnay aranykora”. A Gyugyi-gyűjteményt a megnyitó óta több tízezren látták. Közben a gyár termékeire is hatással volt a tárlat.

hirdetés

Az Egyesült Államokban élő dr. Gyugyi László különleges, hatszáz műtárgyat magában foglaló gyűjteménye a kiállítók szerint a Zsolnay Negyed zászlóshajója, a kiállítás látogatottsága jó hatással volt a Zsolnay márka hírnevére.

A ZSÖK Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a látogatók száma már tavaly november folyamán elérte a tízezret, mostanra pedig több mint húszezren látták a gyűjteményt. A kiállított műremekek a nemzetközi színtéren is igen nagy népszerűségnek örvendenek, az érdeklődők közel harmada külföldi állampolgár.

A sikerről legfőképp a vendégkönyv tanúskodik: több száz oldalt töltöttek már meg a szívhez szóló bejegyzések, elismerő szavak. A kiállítók kérdőívek kitöltésére is buzdítják az érdeklődőket, hogy a kapott válaszok alapján még tökéletesebbé tehessék az élményt.

Péterné Marosy Katalin, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy dr. Gyugyi László a megnyitó óta többször is látogatást tett a Zsolnay Negyedbe és a gyárban is. A szakértő rendkívül elégedett volt a kiállítással, s a gyűjtemény darabjai alapján készült új termékekkel is.

A tapasztalatokat és az elért eredményeket alapul véve a manufaktúra egy gyűjtőprogram keretén belül limitált szériás dísztárgyakat, vázákat bocsát ki a nagyközönség számára – így folytatva a Gyugyi-gyűjtemény sikerét.

,,A tervek szerint a látogató a Negyed különleges kiállításai mellett bepillantást nyerhet a manufaktúra életébe is, amint az építkezések véget érnek” – tette hozzá a vezérigazgató asszony.

Mint lapunk megtudta, az építkezések előrehaladtával a mostani, szigorú látogatási rend fokozatosan oldódni fog, s a munkálatok befejezése után a házirend szerinti nyitvatartási időben tekintheti meg minden érdeklődő a Gyugyi-gyűjteményt.

Czimermann Zsuzsanna írása