Török zenészek Pécsen

Az Europa Cantat után újabb nyári zenei csemegéket kínálnak a pécsi közönség számára, ezúttal a Filharmónia Magyarország rendezésében.

hirdetés

A Püspökvári Zenés Esték sorozat folytatásaként augusztus 10-én a világhírű Török Nemzeti Ifjúsági Filharmonikus Zenekar az európai turnéjának keretében érkezik Magyarországra, a budapesti Vígadó beli helyszín mellett egyedül Pécsett koncertezik. A hangversenyt különleges térben rendezik: a pécsi Püspöki Palota tavaly felújított mediterrán stílusú kertjében, ahol évszázadokon át csupán a püspök és a magas rangú méltóságok sétálhattak és elmélkedhettek. A Püspökvári Zenés Esték alkalmával nagyközönség előtt is megnyílnak a kert kapui, így egy csodálatos helyszínen élvezhetik a szimfonikus zenekar akusztikus koncertjét a nyári égbolt alatt, a jegyek mellé járó egy-egy pohár borral a kezükben.

IMG_1137_web

Az országos OrgonaPont sorozat pécsi helyszíne is kultikus: a hangszerek királynőjét szakavatott mesterek szólaltatják meg a Bazilikában, augusztusban minden pénteken, elsőként augusztus 7-én este 8 órakor. A koncertek alkalmával, a templomok hűvösében és csendjében megélhető az a harmónia, amelyre mindannyian vágyunk. Az orgonamuzsikához szólóénekesek, énekegyüttesek, hangszeres művészek is társulnak. Az OrgonaPont 2+1 akció keretében a két különböző koncertre megváltott jegy után a harmadikat ajándékba kapja.

_DSC0152

Részletek a

www.filharmonia.hu és a

www.orgonapont.hu oldalakon.

(x)