Törvényes volt a Tettye megalapítása

Elveszítette a kisebbségi részben a francia SUEZ által birtokolt Pécsi Vízmű Zrt. a Tettye Forrásház Zrt. elleni pert, amellyel az új városi vízszolgáltató megalapításának érvénytelenségét szerették volna elérni – a Legfelsőbb Bíróság szerint törvényes volt a cégalapítás.

hirdetés

A Pécs Vízmű Zrt. a 2009-es székházfoglalás után fordult bírósághoz, mondván, meglátása szerint a cég önkormányzat általi létrehozása nem volt jogszerű.

Az ügyben előbb eljáró Somogy Megyei Bíróság első fokon, majd pedig a másodfokú Pécsi Ítélőtábla is elutasította a PV keresetét. A cég azonban nem adta fel, s a Legfelsőbb Bírósághoz fordult idén januárban rendkívüli jogorvoslati lehetőséggel élve, ám az LB is a Tettyének adott igazat a minap, s ezzel végérvényesen lezárult az egyik peres eljárás.

A felek között jelenleg több per is zajlik, s többek között 326 dolgozó is pereskedik a PV ellen az elmaradt bérük miatt, ám információnk szerint egyelőre még nem fordult a bécsi választott bírósághoz a SUEZ, hogy a vitás kérdésekről ez a testület döntsön.

A SUEZ és az önkormányzat között 2009 októbere óta több egyeztetés is zajlott a PV-részvények önkormányzat általi esetleges megvásárlása, illetőleg a SUEZ részére fizetendő esetleges kompenzáció mértékét illetően, megegyezés azonban nem született.