Tóth Bertalan a Szájer-botrányról: “Az álszentség az, ami teljesen elfogadhatatlan”

Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökei is megszólaltak Szájer József botránya kapcsán.

hirdetés

„A Borkai-ügy, a Kaleta-ügy, most a Szájer-ügy […] mind-mind leleplezi azt az álságos, álkeresztény politikát, amit […] folytat a Fidesz, és ráadásul európai színtéren. […] Ezért szégyenkezni kell és azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan” – mondta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke az ATV-ben kedden. A HírKlikk cikkében tovább idézi a párt társelnökét, aki a következőket mondta a Szájer-botrány kapcsán:

„Kijutott nekünk a szégyenkezésből, bármennyire is próbáljuk mi hangsúlyozni a nemzetközi porondon és az európai politikai színtéren, hogy a kormány, a Fidesz, az nem egyenlő Magyarországgal, az nem egyenlő a magyar emberekkel” – tette hozzá.

Tóth Bertalan szerint a fő probléma maga a Fidesz politikája: olyan keresztény, konzervatív társadalmi rendet, családpolitikát és ideológiát akar a magyar emberekre erőltetni, „amivel szöges ellentétben van az, amit Szájer József elkövetett”

„Az álszentség az, ami teljesen elfogadhatatlan” – szögezte le.

Tóth Bertalan mellett Kunhalmi Ágnes, az MSZP másik társelnöke is megszólalt a Szájer ügyben:

“…az Alaptörvény kilencedik módosításának benyújtása és Szájer József melegpartin való részvételének időbeli egybeesésére tekintettel itt az alkalom, hogy a kormány visszavonja alaptörvény módosító javaslatát” – mondta.