Aggódik a közbiztonságért a Jobbik

Tarthatatlannak tartja Meszes közbiztonsági helyzetét a Jobbik. A párt képviselői kedd délben erről tartottak  sajtótájékoztatót, mert szerintük az emberek Meszesen félelemben élnek. 

hirdetés

Bár az e-mailben küldött meghívó tárgyában a migránsokkal kapcsolatos sajtótájékoztatóra szóló invitálás volt olvasható – “Pécsett és környékén is egyre nagyobb probléma az illegális bevándorlás” -, a kedd délben megtartott esemény inkább Pécs keleti városrészének közbiztonságáról szólt.

Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor sorra panaszolták a Meszesen és a tágabb környéken élő többség véleményét, miszerint egyre aggasztóbb a közbiztonság helyzete a városrészben.

Jobbik sajtótájékoztató
Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor szerint tarthatatlan állapotok uralkodnak Meszesen

A párt képviselői szerint az elmúlt évet taglaló rendőrségi beszámoló statisztikái ellenére – amelyek azt mutatják, hogy értékelhetően javulnak a közbiztonsági mutatók – folyamatos félelemben élnek a lakók, akiket segélyekből élők inzultálnak folyamatosan, s akik már lassan az utcára sem mernek kimenni.

Bár egy sajtótájékoztató nyilvános esemény, de a jobbikosok tájékoztatóján egy meszesi hölgy úgy tartott beszámolót, hogy megtiltotta a fotózást és  nevének közlését. Ő is arról beszélt, hogy milyen rosszak a viszonyok a környéken. A pécsi hölgy szerint az itt élők nem mernek megszólalni, félnek feljelentést tenni, de most már az otthonukban is félnek, mert nem érzik biztonságban magukat.